Tepsis brokkoli
Egyszerű, nem lehet elrontani, nem igaz?
Hozzávalók:
- brokkoli
- tejföl
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
- sajt (opcionális, de erősen ajánlott)
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A tepsi aljára kevés olajat öntünk és zsemlemorzsát szórunk. A főtt brokkolit a tepsibe halmozzuk, meglocsoljuk tejföllel, és a tetejére reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt/tejföl aranybarnára nem pirul.
Műanyag helyett fém szedőkanállal tálaljuk.
Megsózzuk.
Az ehetetlenül fás, félig nyers szárakat kiválogatjuk és a kukába helyezzük. (Tipp: amit a villa nem vág el, nem kell erőltetni.)
Beismerjük, hogy nem tudunk főzni, és legközelebb inkább receptből próbálkozunk.
Desszertnek csokit keresünk a szekrényben, megérdemeljük, végülis ma még kevesebbet ettünk, mint a macskák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése